مصالح نوین ساخت

مصالح نوین ساخت (بخش سوم)

امروزه که شاهد تحول در همه امور زندگی روزمره هستیم، صنعت ساختمان سازی هم از این تغییرات به دور نمانده است. مصالح نوین ساختمانی بر اساس تکنولوژی روز دنیا طراحی می‌شوند.

هدف از ظهور مصالح نوین ساختمانی ایجاد راه‌حل برای چالش‌های اصلی صنعت ساخت‌وساز نظیر بلایای طبیعی، تخریب ساختمان‌ها و هزینه‌های هنگفت بازسازی، نگرانی‌های زیست‌محیطی و ناکارآمدی مصالح ساختمانی موجود، استفاده بهینه از نیروی انسانی و منابع و تجهیزات در پروژه است. در ادامه 5 مصالح ساختمانی جدید که به زودی صنعت ساختمان را متحول خواهد نمود معرفی شده است.

الوار توده ای

الوارهای چوبی توده ای از جمله جدیدترین مصالح نوین در صنعت ساختمان به شمار می آیند که با دیگر انواع الوار متفاوت می باشند ودر سال 2019 مطرح شده اند. الوار لایه ای که به گلولام نیز مشهور است، نوعی از محصولات مهندسی شده می باشد که از الوارهای چوبی تشکیل شده است. این الوارها در واقع از چندین لایه چوب در اندازه های مشخص ساخته شده است که توسط چسب های مقاوم در برابر رطوبت به هم وصل شده اند. از این محصول در تیر افقی و عمودی سازه استفاده می شود و می توان آن را در ساخت سازه های منحنی نیز به کار برد؛ در نتیجه کاربردهای مختلفی خواهد داشت. گلولام اغلب به عنوان یک جایگزین مناسب برای سازه های بتنی و فولادی مورد استفاده قرار می گیرد. گلولام در مقایسه با بتن و فولاد می تواند سازه سبک تری با اثر کربنی کمتر داشته باشد و بسیار مستحکم تر است. یکی از بزرگترین مزایای گلولام این است که می تواند در طیف گسترده ای از اندازه ها ساخته شود. از این نوع چوب عمدتا در دکوراسیون داخلی و اسکلت پروژه‌های بزرگ استفاده می‌شود.

آجرهای هوشمند

آجر هوشمند نوعی مصالح یا بلوک ساختمانی است که ماده اصلی تشکیل دهنده آن بتن با مقاومت بالا می باشد. این آجرها از مواد مختلفی مانند بتن، خاک رس یا پلیمر ساخته می شوند و معمولا ساختاری متفاوت با آجرهای سنتی دارند. این آجربرای ساختن خانه ها،ساختمان ها،پل ها و...قابل استفاده هستند.عموما آجرهای هوشمند شبیه به لگو بازی کودکان طراحی شده تا نیازی به استفاده از مصالح زیاد برای چسباندن آن ها وجود نداشته باشد. هم چنین این آجر ها به گونه ای ساخته می شوند که عملکرد خود ترمیم کنندگی داشته باشند. آجرها به گونه ای طراحی شده اند که علاوه بر راحتی در اتصال ، شامل فضاهای درونی باز برای عایق کاری و جاسازی عناصر تاسیساتی و زیرساختی هستند و پنل های متصل شونده  به آجرها قابل جدا شدن بوده و دسترسی آسان به این عناصر را امکان پذیر می کنند.این پنل ها برعکس پنل های گچی مورد استفاده در ساختمان به جای اینکه پیچ شوند، در آجر ها قفل می شوند و همین ویژگی سبب میشود که یکبار مصرف نبوده و در صورت نیاز به انجام تعمیرات بتوان آن را به راحتی جدا و سپس متصل نمود.استفاده از این  آجرها در کاهش هزینه ها تاثیر بسزایی دارد به عنوان مثال بکارگیری آجرهای هوشمند باعث کاهش ۵۰ درصد هزینه نهایی ساخت یک آپارتمان هشت طبقه میشود و همچنین طراحی این آجرها به گونه‌ای است که صرفه جویی بسیار زیادی در برق و سایر انرژی های دیگر انجام می شود زیرا در طراحی این آجرها کنترل بیشتری جهت ذخیره انرژی یک ساختمان صورت می‌گیرد. گفته می شود استفاده از این آجرها 60 درصد از مصرف انرژی را در منازل کاهش داده است.این محصول به صورت سفارشی در اشکال، ابعاد و متریال های مختلف تولید می شود، دور ریز آن به حداقل می رسد و و نیاز به مواد طبیعی مانند ماسه، آب و آهن را نیز به میزان قابل توجهی کاهش می دهد. 

بتن رومی

بتن رومی از مصالح ساختمانی است که در گذشته های بسیار دور توسط رومیان باستان مورد استفاده قرار گرفته است. از ویژگی های مهم این بتن سبک تر و با دوام تر بودن آن نسبت به بتن مدرن می باشد که عمر طولانی آن (به دلیل ترکیب خاکستر پوزولانی است  که از گسترش ترک جلوگیری می‌کند) در باقی مانده سازه های رومی باستان در طول بیش از دو هزار سال، نشان دهنده کیفیت بالای این نوع بتن می باشد. بتن رومی بر اساس یک سیمان تنظیم کننده هیدرولیک (سنگ وسیمان) ساخته شده است. این ساختار با استفاده از دیگر مواد شیمیایی مثل آهک، خاک ریز دانه و اختلاط در دمای بالا، ساخت بتن رومی را بهتر و مقاوم‌تر می‌کند. بتن‌های رومی به دلیل ساختار خاصی که دارند، می‌توانند تغییرات دمایی را به خوبی جذب و کنترل کنند. یکی از عواملی که در دوام بتن رومی در دماهای بالا مؤثر است، توانایی انتقال حرارت به صورت متوازن است. این خاصیت اجازه می‌دهد که بتن رومی دماهای بالا را جذب کند؛ ولی به طور همزمان اجازه نمی‌دهد دمای بالای مستقر در بتن به ساختار داخلی بتن نفوذ کند. این انتقال حرارت متوازن به ساختار بتن اجازه می‌دهد تا حرارت را از سطح بیرونی به داخل منتقل کند (بدون ایجاد تغییر شکل یا ترکیدگی). جالب اینجاست که بتن رومی نه تنها برای مقاوم کردن ساختمان‌ها بهتر است، بلکه از نظر هماهنگی با محیط زیست نیز سازگاری بیشتری دارد. به عنوان مثال در فرآیند تولید سیمان پورتلند، می‌بایست سنگ آهک و خاک رس را به دمای بیش از 1400 درجه سانتی‌گراد برسانیم. تولید چنین دمایی برای ساخت این نوع سیمان در سرتاسر جهان، نزدیک 7 درصد از تولید کربن جهانی را شامل می‌شود. در حالی که تولید بتن رومی، به چنین دمای بالایی نیاز ندارد و خاکستر آتشفشانی و آهکی که برای تولید این نوع بتن استفاده می‌شوند، در دمای بسیار پایین‌ترین با هم واکنش می‌دهند. بنابراین این فرمول جدید، برای تولید بتنی که محکم‌تر، با دوام‌تر و با محیط زیست سازگارتر است، ارزش بسیار زیادی دارد.

سیمان روشنگر

سیمان شبرنگ یا سیمان روشنگر یک ماده مدرن یا به عبارتی یکی از مصالح نوین ساختمانی است که بدون نیاز به جریان برق، در زمان شب، می‌تواند در حدود ۱۲ ساعت از خود نور متساعد کند. استفاده از سیمان روشنگر باعث تحولات عظیمی در صنعت جاده‌سازی خواهد شد. این سیمان فسفری، موارد استفاده متفاوتی دارد که از جمله آن می‌توان به روشنایی بزرگراه‌ها، مسیرهای دوچرخه سواری و کف استخرها اشاره کرد. همچنین برای زیبایی در بخش‌هایی از نمای ساختمان‌ها نیز می‌توان از این ماده استفاده کرد.سیمان روشنگر بدین صورت عمل می‌کند که در طول روز نور و روشنایی خورشید را جذب و سپس در هنگام تاریکی و شب، همان نور جذب شده را آزاد می‌کند. و این روش کمک می‌ کنه تا هر سال صرفه جویی زیادی در مصرف انرژی برق به وجود بیاد. ناگفته نماند این سیمان با بتن شفاف کاملاً متفاوت است.

صفحات عایق حرارتی xps

عایق کاری ساختمان یکی از راه های مهم در جهت کاهش مصرف انرژی و به تبع آن کاهش هزینه ها در ساختمان می باشد.امروزه استفاده از فوم‌های پلی استایرن در صنعت ساختمان‌سازی رواج بسیار زیادی پیدا کرده است. XPS در اصل مخفف عبارت ExtrudedPolyStyrene یا همان پلی استایرن اکسترود شده است. این فوم به عنوان هسته در ساندویچ پانل‌های XPS استفاده می‌شود و باعث می‌شود که وزن این پانل‌ها کاهش پیدا کند و برای استفاده در کارهای تاسیساتی گزینه مناسبی باشد. صفحات عایق حرارتی xps فوم های روزن رانی شده پلی استایرن بوده که دارای بافت تو در تو و به هم فشرده و خالی از حفره می‌باشند که بصورت تزریقی و به روش صنعتی همراه با ذوب ماده پتروشیمی  GPPSدر فشار بالا تولید می شود،که کمک زیادی به مقاومت این فوم در برابر نفوذ رطوبت می‌کند. عایق XPS مقاومت زیادی در برابر جذب آب دارد و پوسیده نمی شود همچنین نفوذ آب از طریق مویینگی در فوم xps وجود ندارد.عایق XPS هر سه ویژگی عایق حرارتی، عایق صوتی و عایق رطوبتی را داراست.صفحات عایق حرارتی  XPS  در عایق کاری کف،عایق کاری سقف،دیوارهای ساختمان های مسکونی و صنعتی (عایق حرارتی مرغداری - عایق حرارتی سقف سوله) قابل استفاده می‌باشد. سطح پلی استایرن یکنواخت است و به نسبت سایر عایق ها در برابر خزش مقاوم تر است.به دلیل اینکه در ساختار این عایق حرارتی حباب وجود ندارد، دارای مقاومت فشاری بالایی است. این فوم فشرده به راحتی با تیغ اره یا چاقو بریده می‌‌شود و به آسانی به وسیله چسب یا پیچ در جای خود تثبیت می‌شود. عایق پلی استایرن دوستدار محیط زیست بوده و هیچ آلرژی در انسان ایجاد نمی کند.

 

مطالب مرتبط :

تماس با ما

آدرس : اراک خیابان خرم نبش کوچه میرزاخانی جنب ساختمان نظام مهندسی استان مرکزی

شماره تماس :۳۳۱۴۴۲۳۶-۰۸۶

شماره تماس:۳۲۲۳۳۵۵۰-۰۸۶

شماره همراه:۰۰۷۲۰۰۳-۰۹۰۲

دسترسی سریع